Alles over de

ONLINE CURSUS BEWUST ETEN

Online Cursus Bewust Eten voor [zelf]inzicht in Gezond, Duurzaam, Mindful en Smaakvol Eten.

Vind jij het ook

LASTIG JOUW EETGEWOONTEN TE VERBETEREN?

Online cursus bewust eten herken jij dit

Photo by Daria Shevtsova on Pexels

HERKEN JIJ DIT?

R

Je hebt een leeftijd bereikt dat je niet alles meer kunt eten.

R

Het risico op chronische ziekten ligt op de loer en dat wil je graag voorkomen door gezond te eten.

R

De meeste diëten werken tijdelijk maar hoe verander ik duurzaam?

R

Je ziet en hoort veel hypes rond voeding maar wat zijn feiten en wat zijn fabels?

R

Je voelt je overwelmd door de stroom van informatie op internet, s.media en in kranten over voeding.

R

Welke voeding past goed bij mij, als unieke persoon?

R

Ben jij ’s ochtends uitgehongerd of kun je geen hap door je keel krijgen?

R

Hoe houd je rekening met mens, dier en het milieu wanneer je je eten inkoopt en bereidt.

R

Eet jij met aandacht of ben je met andere zaken bezig tijdens het eten?

R

Je weet dat bewust eten veel méér is dan alleen gezond eten.

ONLINE CURSUS BEWUST ETEN

Bewustzijn is de eerste stap naar verbetering. Ben jij klaar voor de eerste stap?

JA IK GA ER VOOR!
Wat leer je in de online training bewust eten

Photo by rfstudio on Pexels

Wat

LEER JIJ

IN DE ONLINE TRAINING BEWUST ETEN?

R

Wat de relatie is tussen gezonde voeding en een gezonde leefstijl.

R

Wat de overeenkomsten en verschillen van gezonde en duurzame voedingspatronen zoals de Blue Zones, het Voedingscentrum en de Lancet zijn.

R

Hoe je kan bepalen wat voor jou de juiste eetmomenten zijn.

R

Hoe je je eigen unieke voedingspatroon kunt vaststellen.

R

Hoe je je zintuigen kunt gebruiken om te ontdekken wat smaak met jou doet.

R

Hoe je bewuster kunt eten door smaken te leren herkennen.

Onze

BELOFTE

VOOR DE ONLINE CURSUS BEWUST ETEN

Gezonde voeding is de basis voor een gezond leven. Maar daarmee is niet alles gezegd. Naast onbewerkt en vers eten heeft ook het tijdstip waarop en hoe je eet effect op je gezondheid! Door te leren luisteren naar je lichaam ga je bewuster eten. Je kan hierdoor subtiele smaakverschillen veel beter van elkaar onderscheiden. Ook smaakt jouw voeding een stuk beter als je rekening houdt met mens, dier en het milieu. Wij laten je in deze cursus zien hoe je gezond, duurzaam, mindful en smaakvol kan eten passend bij jouw behoefte.

Samen met experts helpen we jou op weg om zelf jouw eetgewoonten aan te passen ten behoeve van je eigen gezondheid. Na het volgen van de cursus heb je naast praktische kennis een op maat gemaakt voedingspaspoort waar je zelf stap voor stap aan hebt gewerkt.  Dit paspoort helpt je om gezondere keuzes te maken en je doelen te bereiken. Je krijgt meer inzicht in je persoonlijke voedingsvoorkeuren en je eetgedrag. Je bent bewuster van jezelf en je weet welke voedingspatroon wel en niet goed voor jou en de wereld is.

Onze belofte voor de online cursus bewust eten

Photo by Chris Ralston on Unsplash

Online Cursus

BEWUST ETEN

Word bewust van je voeding en eetgedrag door gezond, duurzaam, mindful en smaakvol te eten.

INHOUD VAN DE CURSUS BEWUST ETEN

De leerdoelen van de 4 onderwerpen (gezond, duurzaan, mindful en smaakvol) in onze online cursus zijn uitgewerkt in 7 mijlpalen. Elke mijlpaal wordt afgesloten met kennisvragen of een zelftest. De zelftesten helpen je om je bewust te laten worden van jouw eigen voedingspatroon en eetgedrag.

Voor jou hebben we de introductie les van Bewust Eten opengezet, zodat je een beter beeld krijgt over wat je in deze cursus kan verwachten en wat de leerdoelen zijn.

note: in tegenstelling wat er gezegd wordt in deze video, kun je je eigen voedingspaspoort pas downloaden nadat je de online cursus hebt aangeschaft.

Sneak Preview

Gezond voor cursus bewust eten

Gezond

Wat is de relatie tussen gezonde voeding en een gezonde leefstijl? Deze Mijlpaal bestaat uit droge kost. Maar ook droge kost is goeie kost! We laten je cijfers zien die er niet om liegen. Verder laten we je ontdekken wat voor jou gezonde voeding is. Ook staan we stil bij de juiste eetmomenten en bij jouw energiebalans.

duurzaam voor cursus bewust eten

Duurzaam

Jouw voeding heeft niet alleen effect op je gezondheid, maar ook op je omgeving. We bespreken waarom het zinvol is om duurzaam te eten. We gaan in op een planetair voedingspatroon om de wereld zowel duurzaam als gezond te laten eten. Welk effect heeft voeding op ons milieu en is duurzame voeding ook altijd gezond? Word bewust welke duurzame en gezonde voeding bij jou past.

Bewust eten is mindful eten

Mindful

Eet jij je voedsel met aandacht? Of eet je vaak gedachteloos? Ben je misschien een emotie eter?  Als je gezond eetgedrag wil aanleren kun je jezelf de vraag stellen: HOE ga ik eten? Een antwoord hierop is: door mindful te eten.  Wat zijn de principes van mindful eten en hoe zorg je ervoor dat je mindful eet?

Smaakvol eten voor de online cursus bewust eten

Smaakvol

Ben je je bewust van de smaaksensatie in je mond? Wat is het verschil tussen proeven en smaakherkenning?  In deze mijlpaal gaat het over smaakbeleving. We bespreken de verschillende zintuigen die betrokken zijn bij de smaakwaarneming. We gaan in op de 5 basissmaken en de verschillende smaakfactoren. Kortom; hoe kun je bewust smaken herkennen en benoemen? 

Wat

KRIJG JE

Kennis en bewustzijn in je persoonlijke voedingsvoorkeuren en je eetgedrag.

Jouw eigen voedingspaspoort

Een printable voedingspaspoort dat je zelf invult. Omdat deze stap voor stap wordt ontwikkeld, ben jij eigenaar van het persoonlijke voedingsplan. Zo vergroot je de kans om het gezonde eetpatroon vol te houden. 

Certificaat, quizzen en zelftesten

Een certificaat van afronding van de cursus Bewust Eten van de SCHOOL of SENSE. 3 kennis quizzes en 7 zelftesten waarvan 5 downloads. In de zelftesten ga je ‘meten is weten’ en bewust worden van wat bij jou past. 

Toegang tot 7 mijlpalen vol lesstof

In 7 stappen kom jij tot een bewuster voedingspatroon. De 7 mijlpalen zijn onderverdeeld in 54 lessen met veel praktische kennis en tips hoe jij jouw leefstijl zelf kan verbeteren.

Filmpjes en experts video's

Je krijgt in totaal 71 video’s waarvan 63 videolessen van elk circa 3-5 minuten. Daarnaast krijg je  8 video’s van Experts elk circa 5-10 minuten te zien. Met 1 geleide meditatie en 3 yogaoefeningen.

Een veilige online omgeving

Een veilige online omgeving die afgeschermd is door het lezen van Google. Data waarvan wij vinden dat ze gevoelig en privé zijn zoals bijvoorbeeld je BMI vul je zelf handmatig in op je eigen downloadable. 

1 jaar toegang voor €99,95

De kosten voor deze online training zijn eenmalig €99,95 (incl. BTW). Dit bedrag betaal je voorafgaand aan de online training. Na betaling is je aanmelding definitief en heb je 1 jaar lang onbeperkt toegang tot de cursus.

Jouw

INSTRUCTEURS

Bij de online cursus Bewust Eten hoor je of kom je de volgende  personen tegen.

Bewust eten Hoofddocent Yvonne Krabbe

HOOFD

Docent

Jouw hoofddocent is dr. Yvonne Krabbe. Yvonne is co-founder van de SCHOOL of SENSE by SenseStory, gezondheidswetenschapper, geaccrediteerd leefstijlcoach, mindfulnesstrainer en docent financial management of healthcare organizations aan de VU in Amsterdam.

Met aan haar zijde Joep Moolenburgh, co-founder van de SCHOOL of SENSE en eigenaar van SenseStory en de onderstaande Experts.

Daarnaast hebben aan deze cursus Bewust Eten ook studenten mee gewerkt: Anouk Bloemen, student Klinische Technologie TU Delft, Belle van Osch, student Elektrotechniek TU Delft en Joris Krabbe, student Geneeskunde Erasmus Universiteit.

Experts

HUISARTS

FRANÇOISE LANGENS Huisarts

FRANÇOISE LANGENS

Françoise Langens heeft als huisarts jarenlange ervaring met het inzetten van een gezonde leefstijl als ‘medicijn’ voor overgewicht en obesitas. Francoise houdt zich daarnaast actief bezig met de ontwikkeling van een duurzame aanpak voor een Gezonde Wijk, is betrokken bij het online magazine Leefstijl Leeft en Partnerschap Overgewicht Nederland. In onze cursus gaat zij in op de vraag of overgewicht een ziekte is en wat je er zelf aan kunt doen.

Koppel een leefstijlverandering aan een aangename zintuiglijke ervaring.

HUISARTS

Karel Bos huisarts

KAREL BOS

Karel Bos is huisarts en heeft veel ervaring met het toepassen van voeding- en leefstijl adviezen in zijn huisartsenpraktijk. De Blue Zones en positieve gezondheid zijn voor hem belangrijke inspiratiebronnen. In deze cursus bespreekt hij hoe je door gezonde onbewerkte voeding het risico op hoge bloeddruk en diabetes kunt verminderen. Daarnaast gaat hij in gesprek met een inwoner van een van de Blue Zone regio’s,  Sardinië, over de vraag wat het geheim is van gezond oud worden.

Plantaardig eten

TANDARTS

Tandarts Yvonne Rijnveld

YVONNE RIJNVELD

Voor tandarts Yvonne Rijnveld zijn een gezonde mond en gezonde leefstijl onlosmakelijk met elkaar verbonden. Volgens Yvonne is er steeds meer wetenschappelijke bewijs voor het verband tussen tandvleesontstekingen en chronische leefstijlziekten zoals hart- en vaatziekten, reuma en diabetes. Daarom gaat zij in deze cursus in op een optimale mondhygiëne als belangrijke leefstijlgewoonte om het tandvlees en de daarmee samenhangende weefsels in goede conditie te houden.

Een goede smaak begint bij een gezonde mond

TRAINER/COACH

Jeroen van der Slee Trainer Coach

JEROEN SLEE

Jeroen Slee geeft yoga, coacht op het vlak van werk – stress – zingeving.  Zijn middelen zijn oa.  ademhaling, mediatie, NLP, Transactionele Analyse, Systemisch Werk en vooral de natuur. Hij maakt veel gebruik van wat het lichaam op een natuurlijke manier vertelt. Wat jij zelf met je lichaam kan doen stelt jou instaat om beter in te voelen wat jij wil en daarop je doelen af te stemmen. In deze online cursus geeft hij jou yoga oefeningen voor de spijsvertering en het maag darmkanaal.

Ons lichaam is een geniale tool

LEEFSTIJLCOACH

Leefstijlcoach Petra Overgaag

PETRA OVERGAAG

Petra Overgaag is geaccrediteerd leefstijlcoach en heeft haar eigen praktijk waarin zij 1-op-1 coacht op leefstijl gerelateerde vragen, zoals hoe je bewust kunt eten. In deze e-learning geeft zij tips hoe je ervoor zorgt dat gezonde leefstijl gewoonten een onderdeel in je dagelijks leven worden en hoe je jezelf hierop kunt coachen. Ook bespreekt zij wanneer het zinvol is om met behulp van een een leefstijlcoach aan de slag te gaan om je leefstijldoelen te bereiken.

Met kleine stappen positieve leefstijlverandering.

Praktisch

VRAGEN

Photo by Emma Frances Logan on Unsplash

VOOR WIE IS DEZE CURSUS GESCHIKT
  • Als je preventief door bewust te eten aan je gezondheid wil werken
  • Als je weet dat deze cursus niet is bedoeld als een dieet. Het is een leefstijl met als voordeel dat je er wel vaak van afvalt.
  • Deze E-learning is zowel geschikt voor individuele consumenten als voor bedrijven die geven om het welbevinden van hun personeel.
WAT KRIJG IK PRECIES VOOR DEZE CURSUS
  • Als je dit nog niet hebt; inloggegevens voor de online leeromgeving en onbeperkt toegang tot de cursus voor 1 jaar.
  • 54 videolessen van elk circa 3-5 minuten plus 8 video’s van Experts elk circa 5-10 minuten
  • 3 Kennisquizzen
  • 7 Zelftesten
  • Een printable voedingspaspoort en 5 downloads  
  • Een certificaat van afronding van de cursus Bewust Eten van de SCHOOL of SENSE
HOE KAN IK DEELNEMEN AAN DEZE CURSUS

Klik op een van de buttons in deze pagina. Vanaf daar wordt je doorverwezen naar de betaalpagina. Na de betaling is je aanmelding definitief.

Zodra je de cursus hebt afgenomen wordt er automatisch een wachtwoord voor je aangemaakt. Deze geeft je direct toegang in de online omgeving waar de cursus voor je klaar staat onder  MIJN ACCOUNT.

WANNEER START DE CURSUS EN HOE LANG HEB IK TOEGANG?

Het maakt niet uit wanneer je de cursus volgt. De beste tijd is natuurlijk wel nu! Maar je kan op elk moment de cursus starten, je hebt onbeperkt voor 1 jaar toegang tot de online cursus Bewust Eten. In deze periode kun je in alle rust de video’s bekijken/terugkijken, de toetsen maken en informatie raadplegen wanneer het jou uitkomt.

HOEVEEL TIJD STAAT ER GEMIDDELD VOOR DEZE CURSUS?

Wij vinden het belangrijk dat je veel flexibiliteit hebt bij het volgen van onze cursus. Je kunt zelf je leertempo bepalen, alle lessen staan al voor je open.  Het verschilt per persoon hoe lang je erover doet. Sommigen doen er enkele dagen over en anderen verspreiden de cursus over een maand.

Tips:

Kijk tijdens de cursus regelmatig weg van je scherm, de 20/20/20 regel is heel handig: kijk iedere 20 minuten, 20 seconden lang in de verte – minstens 6 meter ver (20 feet, het is een Amerikaanse vinding). Of doe je ogen 20 seconden dicht, dat kan ook. Hiermee voorkom om prikkende en achteruitgaande ogen.

Volg je natuurlijke bioritme en zorg dat je niet langer dan 90 minuten achter elkaar met je Cursus bezig bent. Ga na 90 minuten even wat anders doen, daarna kun je weer helder fris de stof opnemen.

WAT HEB IK ALLEMAAL NODIG VOOR DEZE CURSUS?

Bij het volgen van de online cursus is het handig naast Computer, laptop of Ipad  als je een fijne schrijfwaar hebt en een noteblok voor aantekeningen. Voor downloads is het programma excel/ numbers nodig en een printer om het uit te printen.

IS ER DE MOGELIJKHEID OM VRAGEN TE STELLEN?

Nee. De online cursus Bewust eten is een zelfstandig te volgen leerweg en biedt geen persoonlijke contact momenten aan of feedback op je werk.

Mocht je na het volgen van deze cursus toch behoefte hebben aan meer toelichting op jouw specifieke situatie dan is er de mogelijkheid een persoonlijk consult met ons in te plannen. Aan de hand van je eigen bevindingen uit de cursus, kunnen wij specifieke vragen voor je beantwoorden/toelichten en de juiste  hulp voor je inschakelen van onze SENSE COACHES.

Nieuwsgierig

WIL JE MEEDOEN?

wil je mee doen met de cursus bewust eten
R

Gezond gewicht

R

Betere stoelgang

R

Goede nachtrust

R

Meer energie en plezier

R

Mooie huid

Je bestelt de online cursus Bewust Eten voor €99,95 nu voor €59,95 (incl. btw)

Hiermee krijg je 1 jaar onbeperkt toegang tot alle videolessen, 5 downloads, 7 zelftesten,  3 quizzes, je eigen voedingspaspoort en certificaat van afronding.

Slider up by Jer Chung on Pexels, slider down by Toa Heftiba on Unsplash

Life comes through food...

“AND GOOD FOOD COMES THROUGH GOOD CHOICES: HEALTHY, SUSTAINABLE, MINDFUL AND TASTEFUL” – (SCHOOL OF SENSE)

Pin It on Pinterest