SenseStory’s

FILOSOFIE

Onze filosofie: balanceer en voed je zintuigen met de juiste prikkels, dé ingrediënten voor jouw welbevinden. Wij helpen je hierbij met coaching op maat en fijne producten.

VICIEUZE CIRKEL

De complexe grenzeloze wereld waarin we leven, vraagt steeds meer van onszelf. We worden verder losgekoppeld van ons bewustzijn en reageren vaak op de automatische piloot. Prikkels die we waarnemen beïnvloeden onbewust onze leefstijlkeuzes. We merken niet (meer) op hoe prikkels onze emoties, gedachten en ons gedrag beïnvloeden. Te veel of juist te weinig prikkels zorgen voor disbalans en kunnen een negatieve uitwerking hebben op ons welbevinden, een burn- of en bore-out liggen op de loer

Als je de verbinding met jezelf en de omgeving mist raak je lichamelijk en mentaal uitgeput. Hierdoor neem je jouw leefwereld niet meer waar met een heldere blik, waardoor je niet goed op prikkels reageert. Je geeft de aandacht uithanden en wordt een speelbal van deze prikkels. Kortom, de kans dat je in een vicieuze cirkel belandt, is groot. Sensestory beschermt jou hiertegen.

Struggle
Filosofie Het leven vraagt veel onszelf SenseStory helpt

Prikkel

INZICHT

Als je langdurig blootgesteld wordt aan teveel of te weinig prikkels raak je uit balans. Dit kan je succes naar een bewust en gezond leven in de weg staan. Lees het in de onderstaande twee voorbeelden. 

VERKEERDE PRIKKELS

Verkeerde prikkels

NEGATIEVE WERKING OP WELBEVINDEN

De omgeving prikkelt je met reclames van snacks die veel vet en suiker bevatten. Ze liggen voor het oprapen en verleiden je tot ongezonde impuls aankopen. Zeker als je gestresst of emotioneel voelt is de behoefte aan snacks groter. Door vaak suiker te eten ga je minder proeven, je dempt je smaak. Hierdoor trekken de smaakpapillen zich steeds verder terug en wordt de hunkering naar meer suiker groter. Teveel suiker zorgt ervoor dat meer insuline wordt geproduceerd. Je krijgt een kortstondige kick maar doordat de bloedsuikerspiegel snel zakt, raak je vermoeid, de welbekende suikerdip. Zowel je smaakbeleving en energie nemen af. Een onbevredigend gevoel komt om de hoek kijken.

“Je bent al zoet genoeg! ” – SensesStory

JUISTE PRIKKELS

Juiste prikkels

POSITIEVE WERKING OP WELBEVINDEN

Door dagelijks een half uur te wandelen in een natuurlijke omgeving en je zintuigen tijdens de wandeling open te stellen, kom je dichter bij de natuur te staan. Je welbevinden neemt toe; er ontstaat ruimte en rust in je hoofd, het zorgt voor meer energie, vermindering van stress, angst en depressie. Je krijgt een beter humeur, gaat beter slapen en het versterkt je immuunsysteem. Als extra bonus gaan je neusgaten wijder openstaan en ontstaat extra vocht in de neus. Hierdoor verbetert ook je reukvermogen. Zo ervaar je meer voldoening dan wannneer je in de sportschool staat.”

“Kijk diep in de natuur en je zult alles beter begrijpen.”- Albert Einstein

SenseStory’s

HARMONIE-MODEL

Harmonie model prikkel kracht en pracht SenseStory

© Harmonie-model SenseStory

VOED JE ZINTUIGEN MET DE JUISTE PRIKKELS ZODAT JIJ JEZELF IN BALANS KUNT HOUDEN

Als je langdurig blootgesteld wordt aan teveel of te weinig prikkels raak je uit balans. In beide gevallen ontstaat stress; je stresshormoon neemt toe en je gelukshormoon neemt af. Je bent in balans op het moment dat je de juiste hoeveelheid prikkels ervaart en als ze van goede kwaliteit zijn. Daar heb je volgens SenseStory drie ingrediënten voor nodig: voldoende prikkelintensiteit, prikkelkwaliteit en bewustwording. Het soort prikkels en de optimale hoeveelheid verschilt per persoon. 

R

1. PRIKKELKRACHT

De hoeveelheid prikkels die je te verwerken krijgt.
Bij overprikkeling neem je elke prikkel bewust waar; je mist een filter waardoor je zintuigen enorm gaan openstaan en alles hard volle kracht binnenkomt.  We overprikkelen onze zintuigen onder andere  door (keuze)stress, hevige emoties, social media, pop-ups en zoom meetings.

Bij onderprikkeling neem je te weinig waar. Alsof er een waas voor je filter zit en je zintuigen worden afgestompt, waardoor je minder voelt en alles krachteloos binnenkomt. Onze zintuigen worden onderprikkeld door een gebrek aan zingeving, uitdaging en vernieuwing.

R

2. PRIKKELPRACHT

Hoe hoger de prikkelpracht, hoe blijer, meer energie en voldoening je ervaart. Als zintuigen worden gevoed met de juiste prikkels vormen zij de ideale basis van een evenwichtig leven. Met ‘voeden’ bedoelen we voeden in brede zin: openen, stimuleren, aanwakkeren, gebruiken, koesteren, verzorgen en onderhouden.

R

3. BEWUST WAARNEMEN

Wat onze zintuigen waarnemen beïnvloed ons in alles wat we doen. Om bewust waar te kunnen nemen heb je een optimale hoeveelheid (kwalitatieve) prikkels nodig die bij jou passen. Door bewust waar te nemen ben je beter instaat aan te voelen hoe je je zintuigen het beste kunt voeden en of je behoefte hebt aan kalmering of stimuleren van je zintuigen. 

“To create health, you need a new kind of knowledge based on a deeper concept of life.” – Deepak Chopra

Bewust

WAARNEMEN

Bewust contact maken met je zintuigen kun je trainen, hierdoor ben je beter in staat op te merken wat goed voor jou is. Om inzicht te krijgen in prikkels die leiden tot disbalans is het fijn om jouw bewuste waarneming op gebied van zintuiglijke prikkels uit te breiden of te versterken.

Wanneer je bewuster waarneemt via je zintuigen, leer je jezelf beter kennen en krijg je inzicht in wat, waarom en wanneer iets plaatsvindt.

Bewust waarnemen in een wereld vol prikkels is een uitdaging. Door de jachtige en onrustige tijd waarin we leven is het soms lastig om je aandacht te richten op prikkels die je belangrijk vindt. Vind je het lastig om de vinger op de zere plek te leggen? Neem contact met ons op voor een:

Helpende hand

Ontwikkel gezonde leefstijl gewoonten

Photo by Vie Studio on Pexels

Be(Leef)

BEWUST

Werk aan je Leefstijl door eerst bewust waar te nemen

Photo by Laura Chouette on Pexels

NEEM BEWUST WAAR VIA JE ZINTUIGEN:

Waarnemen doe je zowel extern als intern. Extern door: te zien, te horen, te proeven, te ruiken en te voelen. En intern via je gedachten, je gevoelens, je ademhaling en je lichaam. Wanneer je je hiervan bewust wordt kun je er voor kiezen jouw zintuigen meer te te kalmeren of te stimuleren voor een natuurlijk evenwicht, SenseStory helpt jou hier graag mee!

De voordelen als je bewust waarnemen traint voor een bewuster leven:

\

neemt je lichaamsbewustzijn toe;

\

herken je over en onderprikkeling;

\

vergroot het je zelfliefde en zelfvertrouwen;

\

verbetert je concentratie en focus;

\

kun je meer controle uitoefenen op je innerlijke wereld;

\

bepaal je zelf beter wat je toelaat, waar je wel of geen aandacht aan besteed;

\

ben je in staat jezelf in balans te houden.

Slider up from Canva, slider down by Guilherme Rossi on Pexels

Evenwicht

“HET WONDER VAN DE BOMEN IS DAT ZE GROEIEN IN STILSTAND, HUN BUITENGEWOON EVENWICHT TUSSEN DYNAMIEK EN ONBEWEEGLIJKHEID.” – (Paul de Wispelaere, Vlaams romanschrijver)

Pin It on Pinterest