Alles over

SENSESTORY

SenseStory helpt jou de kracht van zintuigen in te zetten en zintuigenprikkels te balanceren voor een bewuster en gezonder leven. Lees hier alles over SenseStory: een onafhankelijk platform, de bedenkers en hun waarden.

SHE IS
Eigenaar SenseStory Joep Moolenburgh

I SEE + I FEEL + I SMELL

Joep Moolenburgh  (1975)

Joep is founder en eigenaar van SenseStory, creative digital marketeer, inkoper, zintuigen expert en aromatherapeut. Van origine geschoold als ingenieur met daarna een Master of Arts combineert ze gemakkelijk het rechter en linker brein. Als hoofdinkoper voor een mode keten en als founder van LittlesList.nl heeft Joep zich vooral beziggehouden met ondernemen, het bouwen, het vormgeven en het selecteren van mooie producten. Ze vertrouwt op haar natuurlijke gevoel voor kleur en geur. Ze is een enthousiaste, vindingrijke doener met een scherp menselijk inzicht.

Joep kijkt graag over grenzen heen naar leefwijzen zoals de Blue Zones, Ayurveda en Ikigai. Haar interesse in de Oosterse leefwijze is ontstaan in Singapore waar zij een aantal jaren heeft gewoond. Na de verkoop van haar website LittlesList vond zij de tijd rijp om haar speurneus en tastzin in te zetten voor de well-being van 30-plussers zoals jij.

De focus ligt vooral op de kracht van zintuigen en het balanceren van zintuigpikkels voor een bewuster leven. Door haar eigen gezinservaring met hoogsensitiviteit is Joep inmiddels uitgegroeid tot ervaringsdeskundige op het gebied van zintuiglijke prikkels en hoe hiermee om te gaan.

Naast het coachen, design, bouwen en inhoudelijke totstandkoming van dit platform, selecteert ze smaakvolle producten voor de SENSE STORE. Producten die jouw zintuigen stimuleren, kalmeren en verzorgen.

LIFESTYLE:    Walk & Sing

Drie Kernwaarden

SENSESTORY

AANDACHT

AANDACHT Kernwaarden SenseStory

COME TO YOUR SENSES

Leef met aandacht! Veel doen we onbewust en gedachteloos. We geloven dat we kunnen leren van dingen waar we normaal niet bewust van zijn. Door aandacht te geven aan onze zintuigen ervaren we wat prikkels met ons doen. Aandacht maakt het mogelijk om te kiezen voor wat we belangrijk vinden en daar ook de juiste hoeveel tijd en energie in te steken. Wij besteden aandacht aan mind&body, de zorg voor onszelf en elkaar voor mens en milieu. Daarbij hebben we oog voor detail, zowel inhoudelijk als esthetisch. Alles wat we aandacht geven groeit…vooral positieve aandacht!

Attention is the gateway to experience

BALANS

BALANS Kernwaarden SenseStory

MAKE SMART CHOICES

Kijk naar de mens in z’n totaliteit en kies voor een holistische leefwijze om lichaam, geest, emotie en energie in balans te houden. Alles wat je eet, zegt, denkt, doet, ziet en voelt is van invloed op je welbevinden. Werk aan je belans met behulp van mindfulness, yoga, voedings- en bewegingsadviezen uit verschillende windstreken. Wij leren van de Westerse èn Oosterse leefwijze en delen die kennis om te groeien als mens. Kom in balans door de wereld te zien zoals hij is, inclusief de imperfecties. Balans is ook relativeren en keuzes durven maken. Keuzes tussen leuk of moeten, tussen rust of reuring. We willen veel, maar niet alles kan tegelijk!

Balance is not something you find, it is something you create

NATUUR

NATUUR Kernwaarden SenseStory

HEALS BODY, MIND & SOUL

Natuurlijk! Wij staan dicht bij de natuur. De natuur geeft ons wilskracht en energie.  We vertrouwen op onze zinnige zintuigen die we van moedernatuur hebben meegekregen. En onarmen de kracht van de natuur voor ons lichamelijk, geestelijk en emotioneel welbevinden. Een gezond leven is afgestemd op de cycli van de natuur: seizoenen, zon en maan, dag- en nachtritme. Ga voor natuurlijke leefstijlgewoonten zoals: beweeg in het groen, eet puur en onbewerkt voedsel, leef volgens je bioritme en haal natuurlijke geuren en planten in huis. Onze producten selecteren we met aandacht voor natuurlijk schoon en met liefde voor alles wat leeft.

In every walk in nature one receives far more than he seeks – John Muir

Over

ONZE NAAM

What’s in the Name:
Open your Senses
Create your healthy Story

SenseStory makes Sense

Over onze Naam

SENSE & STORY

SenseStory staat voor jouw zintuiglijke waarnemingen die in je geheugen zijn opgeslagen en die eraan bijdragen hoe jij in het leven staat. Jouw ervaring van een geur, kleur, geluid, smaak of tast is uniek. De zintuigen bepalen jouw kijk op de wereld: jouw waarneming, jouw verhaal. Ze vertellen veel over je gezondheid.

Het begrip Story (verhaal) is in ons leven belangrijk. Vanaf jongs af aan worden ons verhalen verteld en we vertellen zelf ook verhalen. We geven betekenis aan ons leven door middel van verhalen. Uiteindelijk is ons leven één groot verhaal. Wij kunnen ons leven alleen maar begrijpen als een verhaal. In al die verhalen spelen onze zintuigen en de keuzes die we maken een belangrijke rol.

STORYTELLER

Blogger SenseStory Jenneke Verdoorn van der Toorn

I SEE + I TASTE + I HEAR

Jenneke Verdoorn – van der Toorn (1965)

Een Spaans stadje aan de Costa Dorada, medio jaren 1970. Ik ben een klein meisje van 9 jaar en loop de vliegtuigtrap af. Ik stap in een wereld die nieuw voor me is. Al mijn zintuigen komen tot leven en mijn druppel Spaans bloed begint te stromen. Bienvenido a España. Ik voel dat ik thuiskom. De hitte dampt uit de grond omhoog, ik ruik Ducados tabak en proef de frisse granizado de limón: de citroendrank die ik met mijn rietje uit het gestampte ijs opzuig. Churros in suiker gedoopt, plakken aan mijn vingers. Ik voel het hete zand onder mijn voeten en knijp mijn ogen dicht voor de oogverblindende schittering van de zon op de Mediterranée die me warm omsluit.

Vanuit deze onderdompeling ontstaat mijn fascinatie voor de Spaanse taal en cultuur. Mijn droom is om als stewardess van Iberia naar dit geliefde land af te reizen om er mijn leven lang te blijven. Dat ik via een omweg 42 jaar later mijn masterbull in de Spaanse taal en cultuur behaal bij de UvA en ga lesgeven in de mooiste taal ter wereld is een voorbeeld dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Tot die tijd heb ik lesgegeven in de taal van Jacques Brel en Marguerite Duras. Met beide talen en culturen ben ik verweven.

Ik bevind mij nu op een kruispunt in mijn leven. Na de dood van mijn geliefde man, moet ik een nieuwe koers bepalen. Mijn gevoel is mijn gids op deze onbekende weg, onze kinderen zijn mijn drijvende kracht. Terwijl ik deze weg ga, word ik geraakt en geïnspireerd door cultuur en literatuur. Deze gevoelens en inspiratie willen zich vertalen in woorden die uitvloeien op papier waaruit mijn BLOGS voor SenseStory ontstaan.

LIFESTYLE:    Write & Culture

ABOUT

You

LEVEN IN EEN WERELD VOL PRIKKELS

De prikkels om ons heen zijn sinds de jaren tachtig vervijfvoudigd. Te veel of te weinig (kwalitatieve) prikkels zorgen voor een disbalans. Door de jachtige en onrustige tijd waarin we leven is het een uitdaging om je aandacht te richten op prikkels die jij belangrijk vindt. Kost het je moeite om je gedachten tot rust te brengen? Vind je verdieping in vriendschappen lastig? Of zitten je hoge verwachtingen en het perfecte plaatje je in de weg?

GOED NIEUWS, WIJ BIEDEN HULP…

Bij SenseStory hebben we oog voor je welbevinden. Het is onze passie jou te helpen om jouw zintuigen in te zetten. Of je nu je zintuigen wilt kalmeren om beter te kunnen slapen of een scherp gehoor te ontwikkelen om meer betrokken te voelen. Wij helpen jou je zintuigen te voeden met de juiste prikkels want dat is volgens ons de sleutel tot een bewuster leven. Het maakt jou vriendelijker, gezond en gefocust.

Wij kijken er naar uit om jou te stimuleren goed voor jezelf te zorgen met de producten uit de SENSE STORE.

Over jou doelgroep SenseStory

STAY IN

touch

ELKE MAAND EEN MAILTJE VAN ONS?

Beleef, beluister, bekijk, bespeur, bevoel en beproef alles over de SenseStory’s leefwijze die jouw well-being echt verbetert, zo in je mailbox!

Photo by Karolina Grabowska on Pexels

* verplicht veld

Door hierboven een vinkje te zetten, ga je akkoord met het Privacy Statement en de voorwaarden van Mailchimp.

Photo by Cottonbro on Pexels

We love to hear your story! Heb je vragen of ideeën? Wil je samenwerken…als Expert? Vind je het fijn kennis te delen en een bijdrage te leveren aan het welbevinden van anderen? Neem dan contact met ons op, we horen je graag.

Slider up by Drew Anderson, slider down by Daria Shevtsova on Pexels

It Makes Sense

“JE VISIE ZAL ALLEEN HELDER WORDEN WANNEER JE IN JE HART KIJKT. WIE NAAR BUITEN KIJKT DROOMT, WIE NAAR BINNEN KIJKT ONTWAAKT ” (Carl Gustav Jung – psycholoog)

Pin It on Pinterest