aromatherapie en de aromatherapeut

Alles over

AROMATHERAPIE EN DE AROMATHERAPEUT

WAT IS AROMATHERAPIE

Aromatherapie staat voor behandeling met geuren en komt van het Griekse “aroma” is geur en “therapia” is verzorging, behandeling.  Het is een holistische geneeswijze die natuurlijke plantenextracten (etherische oliën) van bloemen, bomen en kruiden inzet om je gezondheid en welbevinden te verbeteren. Het doel is om het natuurlijke vermogen van het lichaam te helpen genezen, rusten en herstellen van stress en ziekte.

Aromatherapie wordt al honderden jaren gebruikt en het onderzoek naar het gebruik ervan blijft groeien. Essentiële oliën worden veel toegepast voor cosmetische doeleinden vanwege hun natuurlijk geurmiddel en hun huidverzorgende eigenschappen. Daarnaast worden ze ook gebruikt als smaakstoffen in de voedingsindustrie en voor verschillende therapeutische doeleinden in de gezondheidszorg.

Toepassingen

AROMATHERAPIE

Heb je moeite met in slaap vallen, last van stress gerelateerde klachten of concentratieproblemen? Of wil je je gewoon meer kunnen ontspannen?
AROMATHERAPIE KAN JOU HELPEN

AROMATHERAPIE KAN JOU HELPEN MET:

\

stresshantering en angsten;

\

slapeloosheid en vermoeidheid;

\

depressies;

\

over- en onderprikkeling;

\

ruikverlies o.a door corona;

\

concentratie en focus problemen;

\

verkoudheid en andere luchtweg gerelateerde klachten;

\

hantering van pijn;

\

detox en zuivering;

\

menopauze;

\

huidverbetering zoals droge huid, pigmentvlekken;

\

huidziekte zoals eczeem;

\

doorbloeding en stijfheid;

\

migraine;

\

misselijkheid, ook bij chemotherapie bij kanker;

\

onrust bij dementie of einde van het leven (palliatieve zorg).

Note: aromatherapie wordt erkend in de wetenschappelijke wereld. Alleen artsen of natuurgenezers mogen aromatherapie aanbieden. Het is geen vervanging voor een medische behandeling. Aromatherapie ondersteunt op een natuurlijke en holistische manier en kan zo verlichting geven aan je klachten.

VOOR WIE IS AROMATHERAPIE 

geschikt?

Iedereen die behoefte heeft aan ontspanning en innerlijke balans heeft baat bij aromatherapie. Je hoeft geen ernstige klachten te hebben om jezelf te verwennen met een aromatherapiesessie.

Aromatherapie volgt het principe van de natuurgeneeskunde: opwekken en versterken van je levenskracht en het zelf genezend vermogen. Voor mannen, vrouwen én kinderen met slaapproblemen, stress gerelateerde klachten, angst, concentratieproblemen, ruikverlies, huid-, spieren- of spijsverteringsklachten, geeft aromatherapie een mooie ondersteuning.

Note: kinderen en vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, moeten essentiële oliën voorzichtig en alleen onder toezicht van een gecertificeerd aromatherapeut gebruiken. Dit geld ook voor degene die last hebben van astma, allergie, epilepsie of een hoge of lage bloeddruk.

Photo by Alesia Kozik on Pexels

Jouw

AROMATHERAPEUT

Benieuwd naar aromatherapie en wat je van een sessie kunt verwachten? Lees hieronder hoe wij jou met kennis, aandacht en geur helpen.

AROMATHERAPEUT

Jouw aromatherapeut Joep Moolenburgh

WIE BEN IK EN MIJN AANPAK

Ik ben Joep Moolenburgh en sta optimistisch en vrij in het leven. Mijn master of Arts en postdoc in digital marketing geven een mooie algemene achtergrond, belangrijker voor jou is dat ik ook ben opgeleid als:

  • Gecertificeerd aromatherapeut, zowel westers als oosters (ayurvedisch)
  • Zintuigen expert
  • NLP Practitioner

Als intake zal ik je eerst vragen naar je hulpvraag, welzijn en algemene gezondheid. In de meeste gevallen vindt dit plaats per telefoon of online. We gaan kijken wat voor jou werkt en wat je behoeften zijn. Samen nemen we je leefstijl en zintuigenprikkels onder de loep volgens de filosofie van SenseStory. Dit resultaat gaan we als een “message in a bottle” stoppen ondersteunt met de juiste etherische oliën om je wensen te bereiken en je symptomen te beheersen. Je kunt één sessie hebben of besluiten om voor een langere periode doorlopende coaching sessies aan te gaan.

AROMATHERAPIE CONSULT

AROMATHERAPIE CONSULT SENSESTORY

WAT TE VERWACHTEN

Een aromatherapie consult duurt ongeveer 60 tot 90 minuten en vindt de eerste keer face to face plaats bij mij op kantoor of op verzoek een andere locatie. Daarna is online ook een optie.

Met een neus voor goede geuren creëer ik een ontspannen professionele sfeer tijdens ons Aromatherapie Consult, die in overleg kan bestaan uit:

  • Een coachend en ondersteunend gesprek
  • Het creëren van een op maat gemaakt aromatherapie product. Denk aan een lichaams- en gezichtsolie of essentiële olieblend die op het lijf geschreven is met een geur die jou aan spreekt
  • Begeleiding voor jouw “message in a bottle” met leefstijladviezen aan jezelf
  • Ademhalingsoefeningen en massages om thuis zelf mee aan de slag te gaan

Een aromatherapie consult of behandeling kost gemiddeld €65* per uur inclusief btw.

*De prijs kan verschillen op basis van ingrediënten en hoeveelheid van je op maat gemaakt aromatherapie product. Natuurlijk zal dit vooraf met je besproken worden.

Zin in

BELEEF IN GEUR EN KLEUR

Maak je eigen kleurrijke geur. De workshop is zeer geschikt als team-, verjaardags- en vrijgezellenuitje. Benieuwd wat de geuren en de bijpassende kleuren over jou vertellen? Beleef het bij SenseStory!

NATUURLIJK PARFUM BLENDEN

Persoonlijk parfum natuurlijk blenden op maat gemaakte melanges voor je bedrijf of voor jezelf – al vanaf 1 flesje – SenseStory knows how maak een afspraak om jouw geur te creëren! 

VERSTERK JE RUIKZINTUIG

Een scherpe reukzin biedt meer smaken, meer veiligheid, zelfs meer geluk!

Soon to be launched…

AROMATHERAPY

It works

Aromatherapie werkt door inname van ons reukvermogen en de opname door de huid. Daarnaast biedt het een zuiverende werking op onze leef- en werkruimte.

Wil je hier meer over weten? Lees de blog over Aromatherapie en de werking van Essentiële Olieën.

Slider down by Crystal Weed on Unsplash

Aromatherapy

“IS A CARING, HANDS-ON THERAPY WHICH SEEKS TO INDUCE RELAXATION, TO INCREASE ENERGY, TO REDUCE THE EFFECTS OF STRESS AND TO RESTORE LOST BALANCE TO MIND, BODY AND SOUL”. – Robert Tisserand Aromatherapeut

Pin It on Pinterest